Sarajevo

Plenum građana policiji: Ne izazivajte strah i paniku među građanima

Vijesti / Flash | 01. 03. 2014. u 15:02 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Plenuma građana i građanki Sarajeva priopćili su danas da policijske snage moraju prestati širiti informacije o mogućim nasilnim demonstracijama, legitimirati i etiketirati sudionike i sudionice plenuma i prosvjeda “plaćenicima”.

''Predstavnici županijskih i federalnih policijskih snaga uporno nastoje ugušiti svaki vid javnog iskazivanja nezadovoljstva, obezvrijediti prosvjede zastrašiti građane i građanke.

Plenum građana i građanki iznova apelira predstavnicima policijskih snaga da prestanu s klevetanjem, omalovažavanjem te izazivanjem straha i panike među građanima i građankama Sarajeva. Policijske snage nemaju pravo 'presretati' sudionike i sudionice prosvjeda i plenuma i legitimiranjem vršiti pritisak na njih.

Izlazak na ulice i sudjelovanje u plenumima je dostojanstven i demokratski način skretanja paozornosti političkom establišmentu da u Kantonu Sarajevo žive gladni, diskriminirani i obespravljeni građani i građanke'', navedeno je u priopćenju.

Sudionici Plenuma poručuju da će građani i građanke nastaviti izlazak na ulice svakog dana, uključujući i današnji Dan nezavisnosti BiH, kada će još jednom iskazati nezavisnost od etnonacionalnih manipulacija i stranačkog politiziranja.

''Plenum i prosvjedi građana i građanki su nenasilan prostor, prostor u kojem svi uživaju pravo na neometano, ravnopravno i slobodno izražavanje te javno i otvoreno iskazivanje nezadovoljstva protiv netransparentne vladavine prava i diskriminacije u svim sferama društva'', citat je iz priopćenja.

Plenum građana i građanki Sarajeva podržava sve plenume u BiH i borbu za socijalnu pravdu i dostojanstvo svih te apelira na solidariziranje te stavljanje do znanja vlastima da njihov nerad i neodgovornost neće tolerirati, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close