Kriza vlasti u RH

Plenković smijenio potpredsjednika Vlade i Mostove tajnike

Vijesti / Flash | 28. 04. 2017. u 11:59 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada RH održala je telefonsku sjednicu na kojoj je smijenila potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića te još 10 Mostovih državnih tajnika, doznaje Jutarnji iz Banskih dvora.

Klub HDZ-a će u petak do kraja radnog dana u saborsku proceduru poslati zahtjev za smjenom Mostova Bože Petrova s mjesta predsjednika Hrvatskog sabora, doznaje se iz redova saborskog HDZ-a u čijem se klubu, na dva papira skupljaju potpisi za smjenu Petrova te izbor Gordana Jandrokovića za predsjednika Sabora.

HDZ-ovi zastupnici uvjeravaju da sve ide glatko, no ne žele otkriti koliko je potpisa na jednom, odnosno na drugom papiru i tko su potpisnici.

Ipak, doznaje se da su oba papira, uz HDZ-ove, potpisali i zastupnici manjina, njih osam, HDSSB-ov Josip Salapić, Darinko Dumbović iz Reformista, bivši HSS-ovac Branko Hrg te Kazimir Varda.

Čelnik Mosta Božo Petrov u međuvremenu je dao izjavu za javnost u kojoj je rekao kako su Mostovi ministri podnijeli ostavku.

"Mi nismo više dio Vlade i ovim potezom pokazujemo da nam nije stalo do fotelja. Sprječavamo ustavnu krizu koju je izazvao Andrej Plenković. Plenković je srušio Vladu i rekao da ima parlamentarnu većinu. Mi ćemo i dalje upozoravati na kriminal u Agrokoru. Nećemo se igrati", rekao je Petrov.

Kopirati
Drag cursor here to close