Plenković se sastao s predstavnicima HNS-a BiH

Vijesti / Flash | 03. 04. 2017. u 20:22 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, zajedno s članovima Predsjedništva HNS-a, razgovarao je u ponedjeljak u Mostaru s izaslanstvom Vlade Republike Hrvatske na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Čović je zahvalio premijeru Plenkoviću na podršci koju iskazuju Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu, priopćio je Ured za odnose s javnošću HNS-a.

Na sastanku se razgovaralo o svim otvorenim pitanjima koje imaju Hrvati u BiH, prije svega o promjeni Izbornog zakona u BiH, europskom putu BiH i odluci suda u Strasbourgu koja sugerira vrlo jasno da se riješi pitanje izbora članova Predsjedništva BiH i odlučivanje u Domu naroda.

Članovi Predsjedništva HNS-a još su jednom potvrdili da su predstavnici politike koja se vodi u ime hrvatskoga naroda i kroz Hrvatski narodni sabor, opredijeljeni isključivo za euroatlantski put Bosne i Hercegovine i da tu nema nikakvih dvojbi, a upravo su Hrvati predvodnici toga puta u BiH.

Također je izraženo uvjerenje kako će BiH dobiti status k?ndid?t? z? članstvo u EU do kraja ove godine.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković izrazio je spremnost Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu eurointegracija. Naglasio je da Hrvatska očekuje hitno donošenje novog izbornog zakona koji će jamčiti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH, navodi se u priopćenju.

(FENA) R.G.

Kopirati
Drag cursor here to close