Nema destabilizacije

Plenković predstavio nove hrvatske ministre

Vijesti / Flash | 09. 06. 2017. u 05:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer predstavio je nove ministre, rekavši da će u Saboru za potpredsjednika Vlade i ministara gospodarstva biti predstavljen Predrag Štromar, za ministricu znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, za ministra pravosuđa Dražen Bošnjaković, za ministra unutarnjih poslova Davor Božinović, za ministra zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, za ministra rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a Lovro Kuščević za ministra uprave.

U izjavi novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Plenković je istaknuo da je završen proces konzultacija koji su imali sa svojim partnerima (HNS-om) te da su dogovorili popunjavanje Vlade RH novim ministrima koji će danas biti predstavljeni na relevantnim odborima Hrvatskoga saboru.

Nakon toga očekuje se da tijekom dana kada se cijela ta procedura dovrši, bude i glasovanje i da cijela Vlada bude kompletirana.

Na pitanje novinara koliku podršku ima u Hrvatskom saboru, odnosno koliko ruku, premijer Plenković je odgovorio: "Vidjet ćete sutra. Dovoljno".

Također je istaknuo da je HNS zadovoljan raspodjelom.

"Postoji puno aktera koji bi voljeli destabilizaciju, ali taj film dok sam ja na čelu vlade i HDZ-a neće gledati", poručio je Plenković.

Kopirati
Drag cursor here to close