Pravni predmeti

Plenković o optužnicama protiv časnika Armije: Nije riječ o uzvraćanju udarca

Vijesti / Flash | 13. 03. 2017. u 19:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, komentirajući moguće podizanje optužnica protiv časnika Armije RBiH zbog ratnih zločina nad hrvatskim državljanima tijekom rata u BiH izjavio je kako "nije reč o uzvraćanju udarca BiH, već da je riječ o istragama koje mogu postati pravni predmet".

Plenković kaže da ne želi utjecati na pravosuđe, već poboljšati pravosudnu suradnju sa BiH.

"Važno je da u procesima ne bude selektivnog pristupa jer su se ranije spominjale i osobe drugih nacionalnosti", rekao je Plenković, prenijela je Al Jazeera.

Podsjetimo, mediji su danas javili kako će državno odvjetništvo Republike Hrvatske podignuti optužnice protiv dvadesetak časnika Armije RBiH zbog počinjenih ratnih zločina nad Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama koje je prenio Dnevnik.ba, među optuženima će biti i Sefer Halilović, Atif Dudaković, Enes Kovačević i Enver Hadžihasanović.

Riječ je o zločinima nad Hrvatima koji nisu bili obuhvaćeni procesima u Haagu.

Podsjećamo, hrvatske žrtve Halilovića optužuju da je odgovoran za zločine nad Hrvatima u selu Grabovica između Mostara i Jablanice, Dudakovića da je odgovoran za smrt generala Vlade Šantića u Bihaću, a Kovačevića za zločine u Jablanici.

Kopirati
Drag cursor here to close