Sastavljanje Vlade

Plenković: Najdalje do četvrtka imat ćemo dogovor s Mostom o suradnji

Vijesti / Flash | 05. 10. 2016. u 09:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a RH Andrej Plenković izrazio je uvjerenje da bi u srijedu, a najkasnije u četvrtak "trebali biti u poziciji reći" da su s Mostom nezavisnih lista postigli dogovor o cjelokupnom paketu suradnje.

"Vjerujem da danas, a najkasnije sutra bi trebali biti u poziciji reći da smo postigli dogovor o paketu", rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan o današnjim pregovorima s Mostom.

Istaknuo je da su protekla tri tjedna vrlo temeljito razgovarali. Smatra da su se za to vrijeme i bolje upoznali jer, rekao je, niti on ranije nije poznavao neke od mostovaca niti oni njega.

Drži i da su tijekom pregovora izgradili jedan stupanj suradnje i povjerenja koji je na "vrlo solidnim temeljima".

Plenković je, na novinarski upit, potvrdio da je dobio potpise potpore za mandatara svih pet saborskih zastupnika HSS-a. Izrazio je zadovoljstvo zbog njihove potpore, rekavši da je to dobra gesta.

I glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković novinarima je rekao kako vjeruje da se sporazum s Mostom može dogoditi danas. "Postigli smo visoku razinu usklađenosti. Usuglasili smo se oko većine stvari i ostalo je još nekoliko važnih odluka. Vjrujem da se to može dogoditi danas", kazao je Jandroković novinarima odgovarajući na novinarski upit kada će biti postignut dogovor s Mostom.

U središnjici HDZ-a u tijeku je sastanak ekspertnih skupina HDZ-a i Mosta nezavisnih lista.

Kopirati
Drag cursor here to close