Voda, komšija

Plaće i naknade političara će se do 2018. godine bazirati na principu realnosti i odgovornosti

Vijesti / Flash | 25. 08. 2015. u 20:48 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je, na prijedlog Ministarstva finacsija i trezora BiH, donijelo Odluku o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama BiH za razdoblje od 2015. do 2018. godine.

Prema tom dokumentu, jedan od osnovnih principa na kome treba bazirati vođenje politike plaća i naknada u institucijama BiH jeste princip realnosti i fiskalne odgovornosti, koji podrazumijeva uvažavanje stanja i očekivanih kretanja ekonomskih pokazatelja BiH, kao osnove za utvrđivanje visine plaća i naknada, priopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Politikom plaća predviđa se harmonizacija propisa iz područja plaća i naknada u zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti, kao i vršenje dodatnih analiza iz oblasti naknada u upravnim i nadzornim odborima i drugim radnim tijelima i povjerenstvima te predlaganje eventualnih korekcija zakona i podzakonskih akata,

Vijeće ministara BiH utvrdilo je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim se stvara osnova za koncipiranje drugačijeg modela obračuna naknade prijevoza na posao i prijevoza s posla zaposlenim u institucijama BiH.

Ta izmjena će poslužiti kao osnova za izradu novog podzakonskog akta kojim se regulira način i postupak ostvarivanja prava na predmetnu naknadu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close