Tko je kriv?

Pročitajte pitanja na koja moraju odgovoriti Hodžić i ostali u aferi 'Respirator'

Riječ je o bazičnim pitanjima, a dalja procedura zavisit će od dobivenih odgovora.
Vijesti / Flash | 06. 05. 2020. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komisija Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine uputila je pitanja nadležnim institucijama u vezi s aferom "Respirator", a u ponedjeljak bi trebao biti održan i sastanak ovog tijela. Riječ je o bazičnim pitanjima, a dalja procedura zavisit će od dobivenih odgovora.

Tko je?

Komisija je pored ostalog, kako saznaje "Avaz", uputila pitanje tko je utvrdio potrebu za nabavkom respiratora i broj potrebnih respiratora u FBiH i na osnovu koje procjene?

Također, zahtjeva se i odgovor na to tko je utvrdio tehničke specifikacije potrebnih respiratora, te kada je donesena odluka Vlade FBiH o nabavci i tko je za nju ovlašten.

Među pitanjima, koje je uputila ova komisija su i: kada je upućen javni poziv i po kojim uvjetima, koliko se ponuđača javilo, tko je i na osnovu koje procjene izabrao ponuđača te na osnovu kojih kriterija, kako je provedena procedura, a zatražene su i tačne specifikacije i karakteristike respiratora i njihova pojedinačna cijena.

Kada je riječ o specifikacijama, traži se i objašnjenje odgovaraju li one onima iz predmeta ponude.

Članovi komisije također su upitali o cijenama transporta, kao i dolaska 20 ostalih respiratora. U sklopu dostavljenih pitanja zatražena je i informacija o tome je li isporuka bila direktna, ili je bilo još posrednika u ovom predmetu nabavke.

Jeftinije u KS

Institucije, koje su bile uključene u proces nabavke, kao i sam dostavljač "Srebrena malina", koja je u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, parlamentarnoj komisiji trebaju dostaviti odgovore u roku od pet dana, a od njih je zatražena i fotokopija dokumentacije.

Prema riječima člana komisije i zastupnika u Domu naroda Parlamenta FBiH, Zvonka Marića nabavka ovih respiratora je vrlo interesantna. On je naveo kako je Kanton Sarajevo nabavio duplo jeftinije respiratore.

''Vlada KS je respiratore nabavila uz pomoć UNDP-a. Plaćali su ih 56.000 KM, na svaki kupljeni su dobili jedan besplatan, odnosno kupili su 30, a dobili 60. Uz to, oslobođeni su PDV-a, dobili su dvogodišnju garanciju i servisiranje'', pojasnio je Marić, piše Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close