Kobno Valentinovo 2013.

Pistorius tvrdi da je shrvan bolom na prvu godišnjicu ubojstva Reeve Steenkamp

Vijesti / Flash | 14. 02. 2014. u 09:24 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oscar Pistorius, slavni sportaš koji je postao osumnjičen za ubojstvo, priopćio je u petak da je shrvan bolom na prvu godišnjicu kada je ubio svoju djevojku u svom domu.

Neuobičajeno priopćenje dvostrukog amputirca i trkača došlo je uoči početka njegovog suđenja 3. ožujka zbog ubojstva Reeve Steenkamp, upucane u domu svog dečka prije zore na Valentinovo, prenosi AP.

''Nema riječi koje mogu izraziti moje osjećaje prema užasnom incidentu koji je izazvao bol u srcima sviju koji su istinski voljeli - i još vole Reevu'', navodi Pistorius, koji je izjavio u sudu prošle godine da je za Steenkamp pogrešno pomislio da je noćni uljez u kući.

Tužitelji navode da sportska zvijezda, koji je na slobodi uz kauciju, namjerno ubio svoju djevojku nakon svađe.

''Bol i tuga - posebno za Reevine reoditelje, obitelj, shrvale su me. Gubitak Reeve i kompletna trauma tog dana, to je nešto što ću nositi u sebi do kraja života'', navodi Pistorius.

Priopćenje Pistoriusa (27), neoubičajeno je jer ga je njegov ujak Arnold, čije izjave obično citiraju iz Pitoriusovog tabora, pokušao štiti od velike medijske pažnje u slučaju koji je privukao brojne ljude u svijetu.

Pistorius je prvi dvostruki amputirac koji se natjecao na svjetskim prevenstvima i Olimpijskim igrama. On je suočen s eventualnom kaznom doživotne robije i minimalno 25 godina zatvora prije nego što dobije priliku da zatraži kauciju ukoliko bude osuđen za ubojstvo s predumišljajem Reve Steenkamp.

Sudac će izreći presudu, jer na suđenjima u Južnoj Africi nema porote.

Kopirati
Drag cursor here to close