Pitanja

Pismo SDA: Što je Bošković u Stocu

Vijesti / Flash | 21. 11. 2016. u 11:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni odbor Županijskog odbora SDA HNŽ poziva članove Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da nakon više od 45 dana koliko je proteklo od lokalnih izbora u BiH, prestanu s odugovlačenjem i politizacijom prekinutih izbora u Stocu, jer su posljedice koje se proizvode nedonošenjem odluke o ponavljanju izbora u ovoj Općini postali predmetom ozbiljnih krivičnih dijela.

U pismu Povjerenstvu se navodi kako je upitno je li u nadležnosti SIP-a istraga koju provodi te da javnost mora znati kakav je status načelnika Općine Stjepana Boškovića.

''Imenovani iz poznatih razloga nije izabran na funkciju načelnika Općine Stolac? Budući da mu 8. studenog niste uručili potvrdu o izboru kao preostalim izabranim načelnicima širom BiH, kakva je sada njegova uloga, jer se navedeni Bošković i dalje predstavlja kao načelnik Općine Stolac? Da li ovim dinom Stjepan Boškovii dini krivično djelo lažnog predstavljanja'', pita hercegovačko-neretvanski SDA.

U SDA pitaju može li Bošković obavljati službenu dužnost, kakav je njegov status i krši li time zakon te kako će i koje tijelo izraditi proračun za 2017. godinu.

Napominju kako su prije 20 dana podsjetili Središnje izborno povjerenstvo kako su obvezni prema odredbama lzbornog zakona donijeti odluku o ponavljanju izbora u Općini Stolac te da će se u protivnom naći u zoni krivične odgovornosti.

''lz gore navedenog evidentno je da se pored SIP-a BiH, u vrlo ozbiljnoj krivičnoj odgovornosti sada nalazi i Stjepan Bošković, koji je trenutno po svim odredbama zakona samo građanin, a ne kako se protivno zakonu lažno predstavlja, načelnik Općine. Pozivamo Vas da prekinete agoniju građana Općine Stolac i uradite ono što ste po zakonu dužni, donesite odluku o ponavljanju prekinutih izbora u Općini Stolac, jer u suprotnom pored krivične odgovornosti, postajete i suučesnik u daljem produbljivanju političke krize u FBiH, degradaciji institucija BiH i narušavanju Ustavnog poretka u našoj zemlji'', navodi SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close