Cero proziva

Pijani milijarderi u Vijeću ministara

Vijesti / Flash | 14. 01. 2016. u 08:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Treba naravno prestati s plaćanjem zakupa prostora, ali trošiti 9 milijuna KM na kupovinu novih objekata je prvorazredni skandal. Vijeće ministara se ponaša kao pijani milijarderi. Pa samo u Sarajevu se nalazi najmanje 100 objekata čiji je vlasnik država. Zbog čega institucije ne usele u te objekte, a ne da se kupuju novi'', izjavio je za Patriju stručnjak za pitanja državne imovine Muharem Cero nazvavši ovu odluku skandaloznom.

Naime, Vijeće ministara BiH donijelo je u srijedu odluku o kupovini objekta za smještaj institucija Bosne i Hercegovine u Sarajevu površine od 7.000 do 8.000 čertvornih metara, a za koje će biti izdvojeno 9 milijuna KM. No, iako Vijeće ministara najavljuje uštedu na godišnjoj razini od 10 milijuna KM, Cero smatra kako je ipak riječ o sumnjivoj kupovini.

''Bojim se da se ovdje radi o talovima i da je već poznat prodavac, te da se točno zna u čijim džepovima će završiti 9 milijuna KM našeg novca. Nećemo morati dugo čekati na odgovor pa da saznamo tko je s kim dogovorio dilove'', rekao je Cero.

Poručio je predsjedatelju Vijeća ministara Denisu Zvizdiću da potraži u nekoj od ladica svoga stola disketu na kojoj je pohranjen registar državne imovine u BiH.

''Ako ne može da je nađe, neka pita Špirića, Vrankića i Bevandu. Oni će mu reći. Sramotno je da je BiH jedina zemlja u regiji koja već 25 godina nema registar državne imovine. Kada će javnost konačno saznati šta to država ima u svom vlasništvu? Hrvatska je, primjera radi, svojim najvećim uspjehom od osnivanja proglasila upravo to što je sačinila registar državne imovine'', istaknuo je Cero.

Kopirati
Drag cursor here to close