MOST

Petrov: Spreman sam podnijeti ostavku, ali ne znam zašto sam definiran remetilačkim faktorom

Vijesti / Flash | 03. 06. 2016. u 15:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpredsjednik hrvatske Vlade Božo Petrov danas je dao izjavu u rodnom Metkoviću.

Javnosti je tako dao službenu izjavu i stav oko zahtjeva premijera Tihomira Oreškovića koji je na današnjoj press konferenciji pozvao njega i Tomislava Karamarka da podnesu ostavku jer su "prevelik teret ovoj Vladi".

"Sve dosad rečeno su bili spinovi. Mi i dalje tražimo ostavku Karamarka. Ako je uvjet da se stabilizira stanje moja ostavka, ja ću to prihvatiti. Ako je to cijena, ja ću je platiti. MOST će na kraju donijeti konačnu odluku i nadam se da će ovakav standard koji postavlja MOST biti standard u hrvatskoj politici jednoga dana", kazao je Božo Petrov.

Grmoja: Nemamo problem s HDZ-om, samo s Karamarkom - i ne odustajemo

Glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja komentirao je krizu u Vladi, rekavši kako MOST ustraje na zahtjevu za opozivom Tomislava Karamarka. Također je rekao da rade sve kako bi Vlada opstala zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi te da MOST nema problema s HDZ-om, već samo s Tomislavom Karamarkom.

"Mislim da smo jasno rekli svoj stav i pri tome ostajemo. Radit ćemo sve da ova Vlada opstane zbog situacije u kojoj se Hrvatska nalazi. Kakvi su odnosi u Vladi, to ne znam jer nisam dio Vlade", rekao je u HTV-ovoj emisiji Studio 4.

Grmoja je komentirao i pokušaje premijera Oreškovića da u vladajućoj koaliciji pomiri dvije stranke, no kaže kako MOST i HDZ nisu u sukobu.

"MOST ima problem s Karamarkom zbog afere koju smatramo opterećujućom i utegom za Vladu. Nemamo problem s HDZ-om kao strankom", rekao je Grmoja.

Kopirati
Drag cursor here to close