Postizborna koalicija

Petrina: Vlada nacionalnog jedinstva jedino je rješenje za Hrvatsku

Vijesti / Flash | 10. 11. 2015. u 19:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako Most želi ostati principijelan, treba stvoriti takozvanu vladu nacionalnog jedinstva u kojoj će participirati predstavnici svih stranaka koje su prešle izborni prag, izjavio je u utorak na konferenciji za novinare načelnik općine Primošten i odnedavno saborski zastupnik Mosta Stipe Petrina.

Petrina je pojasnio kako su, osim osnutka vlade nacionalnog jedinstva, moguća još četiri scenarija – koalicija Mosta s HDZ-om ili SDP-om, prijevremeni izbori ili velika koalicija spomenutih dviju stranaka, no kako nijedan ne nudi trajno rješenje za Hrvatsku.

Mogućnost koaliranja s bilo kime Petrina je kategorički odbacio, kao i pokušaje trgovanja, navodeći da bi to bila izdaja nacionalnih interesa.

Štoviše, naglasio je Petrina, bilo kakva koalicija označila bi kraj Mosta koji danas ima, kako je kazao, povijesnu šansu, a pred njima je, prema mišljenju primoštenskog načelnika, borba možda čak i važnija od one iz 1991.

Tada smo se, ilustrirao je, borili za svoju opstojnost, a danas se, kazao je, borimo za ekonomsku opstojnost. Apelirao je na svoje kolege, 19-oricu iz Mosta da ostanu postojani i ujedinjeni u nastojanjima da se provedu njihove reforme.

Ukoliko se njihova odluka da ne idu u koalicije koja je, kako je podsjetio Petrina, potpisana i ovjerena, ipak ne bude poštivala od strane nekolicine, to će označiti kraj grupacije. Petrina je to usporedio s filmskim rušenjem mosta preko Neretve.

Govoreći o Vladi nacionalnog jedinstva, Petrina je pojasnio da i u HDZ-u i u SDP-u ima mnogo kvalitetnih ljudi koje treba uključiti u takvu Vladu, no kako mandatar treba biti netko iz Mosta.

Predstavnici Mosta nisu se još uvijek našli kako bi prokomentirali svoje zahtjeve i moguće scenarije, a to će učiniti u srijedu, kazao je Petrina.

Kopirati
Drag cursor here to close