Bihać

Peticiju potpisalo više od 500 građana: Bakire, vrati ključ Grada

Vijesti / Flash | 03. 03. 2016. u 09:31 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Gradsko vijeće uz 756. rođendan grada donijelo odluku da se počasnim građaninom Bihaća proglasi član Predsjedništva i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, gost je primio ključeve grada.

Danima nakon tog događaja u Bihaću se nisu smirivale rasprave, a na kraju je pokrenuta i peticija protiv Bakira Izetbegovića za počasnog građanina, koju je već potpisalo više od 500 građana.

"Desetljećima nas SDA i njeno rukovodstvo uništavaju. Sve su nam fabrike uništili. Kad krenete od Izačića prema gradu ili od Maljevca prema Cazinu, vide se djela te stranke. Sve što su mogli prodali su krajiškom čovjeku ispred nosa. Uništavali su Polietilenku, Kombiteks, Biru, Agrokomerc, Šume USK-a, Željezaru Bihać. Pozivam vas da vašim potpisom pokažete SDA i samom Izetbegoviću koliko je dobrodošao u USK i sam Bihać. Mi, građani Bihaća, ograđujemo se od dodjele ove nagrade i smatramo da je ona djelo Emdžada Galijaševića i SDA. Većina građana to ne želi podržati. Naši potpisi će biti dovoljan iskaz našeg nepovjerenja u SDA i Izetbegovića”, navodi se u obrazloženju peticije, prenosi Oslobođenje.

Kopirati
Drag cursor here to close