U Banja Luci

Peti sastanak vlada Srbije i RS u Banja Luci

Vijesti / Flash | 15. 12. 2013. u 12:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za sutra je u Banja Luci najavljena peta zajednička sjednica vlada Republike Srpske i Srbije. Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović potvrdila je ranije da će dvije vlade analizirati dosadašnju i nove vidove suradnje. U fokusu će posebno biti, kako je rekla, veliki projekt pod nazivom "Podrinje".

"Njegovom primjenom reliziralo bi se oko 100 projekata", kazala je Cvijanović i pojasnila da ovaj projekt podrazumijeva zajedničke nastupe kada je riječ o izgradnji energetskih objekata, određene vodoprivredne i poljoprivredne aktivnosti, te određene poslove u oblasti mostogradnje.

Suradnja dvije vlade odvija se u okviru Sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama, a Cvijanović je rekla da je zadovoljna tom suradnjom, jer se proširuje i nadograđuje u svim oblastima. Po najavama iz Beograda, izaslanstvo Srbije na zajedničkoj sjednici u Banja Luci predvodit će premijer Ivica Dačić.

Iz Vlade Srbije je najavljeno da će u Banja Luku doputovati i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsjednik Vlade i ministar vanjske i unutarnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i ministri Nebojša Rodić, Lazar Krstić, Saša Radulović, Milan Bačević, Igor Mirović, Aleksandar Antić, Velimir Ilić, Nikola Selaković, Tomislav Jovanović, Ivan Tasovac, Dragan Glamočić i Aleksandar Vulin.

Predviđen je sastanak Dačića i Vučića s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i predsjednicom Vlade Željkom Cvijanović i odvojeni sastanak ministara dvije vlade.

Nakon toga bit će održana zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske, a Dačić i Cvijanović će potpisati memorandum o razumijevanju dvije vlade o poslovno - tehničkoj suradnji. Predviđena je i svečana ceremonija proglašenja ličnosti godine u organizaciji 'Nezavisnih novina', a nagrada ide Aleksandru Vučiću.

Kopirati
Drag cursor here to close