zloupotreba položaja

Petar Đokić traži kaznenu prijavu protiv direktora Agencije za statistiku BiH

Vijesti / Flash | 22. 05. 2016. u 07:38 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić rekao je da je na sjednici Vlade Republike Srpske zatražio da bude podnesena kaznena prijava protiv direktor Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića.

Razlog za kaznenu prijavu je zloupotreba položaja direktora Agencije za statistiku BiH Velimira Jukića, koji je bez suglasnosti Republičkog zavoda za statistiku i dogovora unutar Središnjeg popisnog biroa potpisao odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva Đokić ističe da je riječ o grubom udaru na interes Republike Srspske i na identitet i integritet srpskog naroda u BiH, pišu Nezavisne novine.

Takva situacija, uvjeren je Đokić, mora ujediniti srpske stranke. "Gospodin Jukić nije imao nijedan argument da postupi onako kako je postupio - samoinicijativno i zato sam u petak na sjednici Vlade inicirao da se protiv njega pokrene kazneni postupak i podnese kaznena prijava zbog zloupotrebe položaja. Nadam se da će se to i dogoditi, jer niko nema pravo biti tako grub i samovoljan i nanosi nemjerljivu štetu jednom strateškom društvenom procesu kakav je popis stanovništva", kaže Đokić.

Podsjetimo, direktor Agencije za statistiku Velimir Jukić donio je odluku o jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva u BiH bez suglasnosti entitetskih zavoda i mimo zahtjeva Zavoda za statistiku Republike Srpske, prema kojoj će 196.000 spornih popisnica biti tretirane kao rezidentni stanovnici.

Vlada Republike Srpske ranije je priopćila je da ne prihvaća jedinstveni program koji je usvojio direktor Agencije za statistiku BiH i zahtijeva da se stavi van snage.

Kopirati
Drag cursor here to close