Stigli rezultati

Pet novih slučajeva koronavirusa u BiH

"Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta s ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt s osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj''
Vijesti / Flash | 13. 03. 2020. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija / Pet novih slučajeva koronavirusa u BiH

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj danas u 11:45 sati, laboratorijskom analizom uzoraka u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još pet osoba u Republici Srpskoj - priopćeno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, piše N1.

"Riječ je o ženskim osobama mlađe životne dobi, iz bliskog kontakta s ranije potvrđenim slučajem, koji je imao bliski kontakt s osobom kod koje je potvrđen novi virus korona u Hrvatskoj. Oni se osjećaju dobro, dvije osobe su u izolaciji u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, a tri osobe su u kućnoj izolaciji. Ljekari Higijensko epidemiološke službe Doma zdravlja Banjaluka će pratiti njihovo zdravstveno stanje", priopćeno je.

Dakle, danas 13.03.2020. godine potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraženih novim virusom korona.

"Trenutno je novim virusom korona zaraženo 15 osoba u Republici Srpskoj. Četiri osobe kod kojih je potvrđen novi virus korona se nalaze u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok je jedna osoba u kućnoj izolaciji. Svi pacijenti se osjećaju dobro i nijedan nije vitalno ugrožen", poručuju iz ovog Ministarstva.
Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 571 osoba u RS, koje su doputovale iz područja zahvaćenih virusom (SARS-CoV-2) , a nadzor je završen kod 147 osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close