Glasnogovornik Kremlja

Peskov: Rusija će nastaviti s vojnom podrškom Asadu

Vijesti / Flash | 05. 04. 2017. u 15:06 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će nastaviti podržavati sirijsku vojsku u njenim kontrateroreističkim naporima, izjavio je u srijedu glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, odgovarajući na pitanje je li se ruska politika promijenila nakon napada kemijskim oružjem u pokrajini Idlib.

Peskov je naveo mišljenje ruske vojske, koja je priopćila da bi trovanje ljudi moglo biti izazvano curenjem otrovnog plina iz pobunjeničkog skladišta kemijskog oružja.

''Čuli ste priopćenje ruskog ministarstva obrane i  nemam što dodati činjenicama koje je ono iznijelo. Ruska vojska nastavlja s operacijama podrške antiterorističkoj borbi i oslobađanju zemlje sirijskih oružanih snaga'', izjavio je Peskov.

Vršitelj dužnosti ruskog veleposlanika u UN-u iznijet će taj stav tijekom izvanredne sjednice Vijeća sigurnosti UN-a u srijedu sazvane nakon kemijskog napada u Siriji,najavio je Peskov.

Najmanje 70 ljudi, među kojima i 11 djece, ubijeno je u napadu kemijskim oružjem u gradu Khan Sheikhoun u utorak. Pobunjenici su optužili sirijske vladine snage za bombardiranje grada kemijskim oružjem.

Te optužbe su podržale brojne zapadne vlade.

Mirovni posrednik UN-a za Siriju Staffan de Mistura izjavio je da su potrebni pouzdani dokazi da potvrde navode o korištenju kemijskog oružja, kao i da se ustanovi ko je izveo napad.

''Još nemamo nikakve pouzdane potvrde. Ohrabrujemo sve one koji imaju tehničke kapacitete za to da ustanove što se zaista dogodilo'', izjavio je on u srijedu.

Šefica europske diplomacije Federica Mogherini također je izjavila da još nema nikakvih dokaza koji bi naveli na zaključak što se dogodilo u pokrajini Idlib, ali je naglasila da sirijska vlada tu ima "primarnu odgovornost", prenosi Russia Today..


Kopirati
Drag cursor here to close