No Easy Day

Pentagon pokrenuo istragu protiv autora knjige o ubojstvu Bin Ladena

Vijesti / Flash | 31. 08. 2012. u 15:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otpravnik pravnih poslova u američkom Ministarstvu odbrane (Pentagonu) Jeh Johnson potvrdio je da je Pentagon pokrenuo istragu protiv autora knjige i bivšeg komandosa američke mornarice Matta Bissonnettea u kojoj se opisuje vojna akcija u kojoj je ubijen bivši lider al-Qaedae Osama Bin Laden, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Postupak je pokrenut zbog sumnje u otkrivanje državne vojne tajne.

Johnson je kazao kako je bivši pripadnik američke specijalne postrojbe „Navy Seal“ i autor knjige „No Easy Day“, pristupanjem jedinici 2007. godine, potpisao prisegu o čuvanju vojne tajne.

On je kazao da je kopija knjige analizirana u Pentagonu i da je na koncu utvrđeno „kršenje zakletve o čuvanju vojne tajne“, te da je autoru poslano pismo u kojem je informiran o novonastaloj situaciji.

''Obavještavamo vas da ste prekršili prisegu o strogom čuvanju vojne tajne i da će, s tim u vezi, biti pokrenut pravni postupak protiv vas i svih drugih sudionika'', piše u pismu poslanom autoru knjige ''No Easy Day''.

Pentagon je upozorio bivšeg komandosa i pisca da će svako umnožavanje i pojavljivanje ove knjige u javnosti još više usložiti ovaj slučaj.

Kopirati
Drag cursor here to close