Potraga

Pedofil iz BiH ulovljen na granici

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Policijske stanice Velika Kladuša.
Vijesti / Flash | 16. 07. 2020. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša, 15. srpnja 2020. godine, uhitili su R.A. (1997.), državljanina Bosne i Hercegovine.

Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Unsko-sanskog kantona raspisalo potragu zbog krivičnih djela ''iskorištavanje djeteta ili maloljetnika radi pornografije'' i ''zadovoljenje pohote pred djetetom ili maloljetnikom''.

Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša i predan službenicima Policijske stanice Velika Kladuša.

Istoga dana, prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, uhićen je D.K. (1984.) jer ga potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela ''ugrožavanje sigurnosti''. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Bihać.

Na Međunarodnom aerodromu Tuzla, 15. srpnja 2020., na letu za Bilund, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode E.Č. (1981.).

Utvrđeno je da je za ovim državljaninom BiH i Kraljevine Norveške Policijska uprava Prijedor Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske raspisala potragu zbog krivičnog djela ''paljevina''. Predan je službenicima PU Prijedor, priopćeno je iz Granične policije. 

 

Kopirati
Drag cursor here to close