Puklo

PDP na vratima: Ljulja se Savez za promjene

Vijesti / Flash | 14. 12. 2015. u 14:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Partija demokratskog progresa (PDP) će preispitati dalje aktivnosti unutar Saveza za promjene dok se ne riješi situacija oko neprincipijelnih koalicija na lokalnim razinama, priopćeno je iz ove stranke.

Navode da su iznenađeni i šokirani današnjim postupkom vijećnika Skupštine općine Bosanska Kostajnica, predvođenih Srpskom demokratskom strankom, i izbacivanjem PDP-a iz skupštinske većine u ovoj lokalnoj zajednici.

''Zbog nekorektnog i ponižavajućeg odnosa kostajničkog odbora SDS-a i načelnika Općine Kostajnica Drage Bundala podržanih po jednim vijećnikom SNSD-a i NDP-a, PDP-e će preispitati dalje aktivnosti unutar Saveza za promjene dok se ne riješi situacija oko neprincipijelnih koalicija na lokalnim razinama'', stoji u priopćenju PDP-a.

Ističu da su istinski opredijeljeni i jasni u namjeri da se samo zajedničkim i fer djelovanjem svih stranaka unutar Saveza za promjene, međusobnim uvažavanjem i poštovanjem, ''može smijeniti korumpirana vlast u Republici Srpskoj i život građana promijeniti nabolje''.

''Samo zajedničkim djelovanjem u cijeloj RS možemo biti ozbiljna alternativa vladajućoj koaliciji i zato najoštrije osuđujemo današnju promjenu skupštinske većine u Bosanskoj Kostajnici i očekujemo da se u ovakvo stanje promjeni. U tom slučaju PDP-e će, bez bilo kakve sumnje, nastaviti s aktivnostima unutar Saveza za promjene, što podrazumijeva zajednički rad u svim općinama u RS-u, uključujući i dogovor oko koordiniranog djelovanja i usuglašavanja prijedloga imena zajedničkih kandidata za načelnike i gradonačelnike'', stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close