Nepolitička i neprofitna

Pavo Zubak ponovno izabran za predsjednika udruge Prsten

Za dolazeće razdoblje najavio je proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, "koje bi se trebalo pomlađivati te osnivati nove podružnice i ogranke Udruge."
Vijesti / Flash | 23. 10. 2021. u 15:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izbornoj skupštini Udruge Hrvata BiH Prsten, održanoj u subotu u hotelu Westin u Zagrebu, za predsjednika je ponovno izabran poduzetnik Pavo Zubak, koji je na čelu te udruge od 2018. godine.

"Udruga Hrvata BiH Prsten u zadnje je dvije godine provodila brojne aktivnosti i uspješno djelovala unatoč brojnim izazovima i otežavajućim okolnostima", rekao je Pavo Zubak zahvalivši na reizboru.

Za dolazeće razdoblje najavio je proaktivniji pristup osnaživanju članstva Prstena, "koje bi se trebalo pomlađivati te osnivati nove podružnice i ogranke Udruge."

Na Skupštini , gdje su izabrani i članovi ostalih tijela Udruge, bili su, među ostalima, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, predsjednik Udruge bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten Marijan Klaić, kao i predstavnici udruga i klubova koji okupljaju Hrvate iz BiH i koji zajedno s Prstenom planiraju osnivanje Zajednice udruge Hrvata podrijetlom iz BiH.

Kako stoji u priopćenju, udruga Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta.

Okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike, a najvažniji projekt udruge je Zaklada Prsten koja stipendira učenike i studente s područja BiH, prenosi Hina.

Prsten djeluje u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, gdje je osnovana sestrinska Udruga bosanskohercegovačkih Hrvata Prsten.

Kopirati
Drag cursor here to close