Nezavisni blok

Parlament priznao Ahmetovićev, Šepićev i Sokolovićev klub

Vijesti / Flash | 17. 05. 2017. u 10:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trenutno postoji 10 klubova zastupnika nakon što je ova institucija na službenoj stranici uvrstila Nezavisni blok, klub nezavisnih zastupnika koji čine Sadik Ahmetović, Senad Šepić i Salko Sokolović.

Nezavisni klub još uvijek nije dobio prostorije unutar zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a članovi se nadaju da će se to ubrzo dogoditi jer su se u proteklom razdoblju sastajali u bifeu ove institucije.

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na posljednje dvije sjedice iz članstva isključilo Salku Sokolovića, Sadika Ahmetovića i Senada Šepića. Kao obrazloženje naveli su izlazak iz Kluba SDA i formiranje novog kluba zastupnika u zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, javlja N1.

Prethodno, Sokolović, Ahmetović i Šemsudin Mehmedović (koji još uvijek djeluje kao "slobodnjak") su dobili žute kartone od stranke nakon što nisu glasovali po direktivi stranke kada je u pitanju set zakona o trošarinama. Od navedene trojke zatraženo je vraćanje mandata stranci.

Izlaskom ove trojke, ali i nesudjelovanjem Mehmedovića u radu Kluba SDA, najmnogobrojniji klub u Zastupničkom domu ostao je sa šest članova. To su Amir Fazlić (predsjedavajući Kluba), Nermina Kapetanović (zamjenica predsjedavajućeg Kluba), Safer Demirović, Šefik Džaferović, Hazim Rančić i Asim Sarajlić.

Kopirati
Drag cursor here to close