Prijedlog

Pariz i Berlin predlažu osnivanje europskog centra za suzbijanje radikalizacije

Vijesti / Flash | 16. 03. 2017. u 09:01 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pariz i Berlin predložit će osnivanje europskog centra za suzbijanje i sprječavanje radikalizacije, najavili su u srijedu u Parizu francuski ministar unutarnjih poslova Bruno Le Roux i njegov njemački kolega Thomas de Maiziere.

"Odlučili smo predložiti europskim tijelima poseban rad na suzbijanju i na sprječavanju radikalizacije i donijet ćemo zajedničku inicijativu za osnivanje europskog centra za razmjenu iskustva o tom pitanju koje se tiče čitave Europe", rekao je Roux na zajedničkoj konferenciji za novinare s De Maiziereom u francuskom ministarstvu unutarnjih poslova.

"Već smo učinili puno na polju represije (...), ali ona nikada ne može biti jedini odgovor u borbi s terorizmom", dodao je De Maiziere u trenutku kada je Europa od 2015. na udaru neviđenih džihadističkih napada.

"Osnivanjem ovog centra ne želimo zamijeniti nacionalne modele, nego okupiti različite djelatnosti na tom području, ocjenjujući djelovanje ISIS-a i nudeći argumente protiv takvog djelovanja kako bismo doprli do mladih sklonih radikaliziranju", rekao je, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close