Vatikan

Papa sa Židovima: Napadi na Izrael su antisemitski

Vijesti / Flash | 31. 10. 2015. u 07:08 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom sastanka s židovskim čelnicima u Vatikanu u srijedu, papa Franjo je izjavio da su napadi na Izrael antisemitski, priopćio je Svjetski židovski kongres (WJC).

‘’Napasti Židove je antisemitizam, ali i izravni napad na državu Izrael također je antisemitizam. Može biti neslaganja među vladama oko političkih pitanja, ali država Izrael ima svako pravo egzistirati u sigurnosti i prosperitetu’’, izjavio je papa Franjo tijekom privatnog susreta s židovskim čelnicima, priopćio je WJC koji zastupa židovske zajednice i organizacije širom svijeta.

Misija Svete stolice pri UN-u potvrdila je da se Papa sastao s predstavnicima WJC-a i ostalim židovskim čelnicima, ali nije potvrdila te njegove komentare.

Sastanak je imao za cilj obilježiti 50. godišnjicu proklamacije Nostra Aetate, ili Objave odnosa između Crkve i nekršćanskih religija od strane pape Pavla VI.

WJC navodi u priopćenju da je Nostra Aetate "potrpuno transformirala i poboljšala odnose između Židova i katolika". Grupa je također pohvalila papu Franju zbog obilježavanja godišnjice.

‘’Njegova jasna i nedvosmislena podrška židovskom narodu od ključnog je značaja za nas’’, izjavio je predsjednik WJC Ronald Lauder, u priopćenju objavljenom nakon susreta s Papom.

Kopirati
Drag cursor here to close