Deset osoba

Pao i direktor: Uhićenja zbog zapošljavanja preko štele u KPZ Tuzla

Vijesti / Flash | 16. 04. 2014. u 09:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U koordiniranoj akciji koju je vodilo tužiteljstvo Tuzlanske županije, u suradnji s pripadnicima državne Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA), jutros je uhićeno pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su sudjelovali u nezakonitom zapošljavanju u Kazneno popravnom zavodu Tuzla.

Među uhićenima je i bivši direktor zatvora u Tuzli Hasan Hodžić. Jedan od uhićenih je i policajac Mevludin Babajić, angažiran na obuci stražara u tuzlanskom zatvoru.

Tijekom pretresa objekata na više lokacija pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM-kartica, veća količina novca u različitim valutama, laptopi, uređaji za pohranu podataka (USB), jedno luksuzno putničko motorno vozilo, vatreno oružje, veća količina poslovne dokumentacije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru jutrošnjih aktivnosti u akciji kodnog naziva 'Brava II' slobode je lišeno pet osoba, a u nastavku aktivnosti u službene prostorije SIPA-e pozvano je ili privedeno još pet osoba, nad kojim se vrši kriminalistička obrada, priopćeno je iz SIPA-e. 

Pripadnici SIPA-e su, uz suglasnost ovog Tužiteljstva i po naredbi županijskog suda Tuzla, jutros izvršili pretrese na tri lokacije u Tuzli.

Radi se o aktivnostima koje je Tužiteljstvo, u suradnji s pripadnicima Agencije za istragu i zaštitu, koordiniralo u nekoliko prethodnih mjeseci.

Više informacija će se javnosti i medijima predstaviti nakon što ove osobe budu predane u nadležnost Tužiteljstva i bude donesena naredba o provođenju istrage. Postupajući tužitelj će, nakon ispitivanja osumnjičenih, razmotriti stavljanje prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu, priopćio je Odjel za odnose s javnošću tuzlanskog Županijskog tužiteljstva.

Aktivnosti vezane za istragu o nezakonitostima u zapošljavanju u KPZ-u će se nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close