prebrojavanje

Panika u bloku srpskih stranaka: Širenje laži o 'namjernom brisanju Srba'

Vijesti / Flash | 22. 06. 2016. u 16:52 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Skupštine Općine Srebrenica Miloš Milovanović u izjavi za RTRS svjesno je u cilju širenja propagande o navodnom lažiranju podataka o broju glasača Bošnjaka za listopadske izbore, rekao da je sa popisa „izbrisan zajedno sa članovima uže i šire obitelji“.

Milovanović tvrdi da na biračkom mjestu na kojem je on inače do sada glasao nema 30 birača.

''Nestaju uglavnom Srbi'', kaže Milovanović.

No, prema jutrošnjem uvidu u popis birača registriranih za izbore 2. listopada, što se može provjeriti na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BIH, nalazi se Miloš Milovanović.

Biračko mjesto predsjednika Skupštine Općine Srebrenica je Vatrogasni dom u Srebrenici. Dakle, Milovanović nije izbrisan, te je sada upitno je li točno i da je izbrisano više od 2.300 birača, uglavnom Srba kako on to tvrdi.

Otkud odjednom ovako izražena panika u bloku srpskih stranaka i širenje laži u javnosti o navodnim „bošnjačkim malverzacijama“ te o „ namjernom brisanju Srba sa biračkih popisa“ i da se „bez ikakve punomoći Bošnjacima izdaju uvjerenja o državljanstvu“.

Probosanske stranke koje su podržale zajednički kandidaturu Ćamila Durakovića za načelnika Srebrenice, organizirale su se dobro za ove izbore te oformile call centar koji svakodnevno poziva srebreničke Bošnjake, žrtve genocida, koji žive rasuti širom svijeta da se do 19. srpnja registriraju u što većem broju.

Kopirati
Drag cursor here to close