SDS vs SNSD

Pandurević: Vlast RS izmišljanjem neprijatelja pokušava da zataška kriminal

Vijesti / Flash | 13. 12. 2015. u 15:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica Predsjedništva Srpske demokratske stranke (SDS) Aleksandra Pandurević tvrdi da je vlast u Republici Srpskoj u panici i da “izmišlja unuatrnje i vanjske neprijatelje, jer se "istraga o Bobar i Banci Srpske, “Birču” i istraga o Pavlović banci bliže kraju”.

"Sva događanja u RS u posljednjih nekoliko dana ukazuju na pokušaj zataškavanja krupnog kriminala koji je vlast počinila", navela je Pandurević na press konferenciji u Istočnom Sarajevu.

Za vlast u RS je rekla da “toliko ogrezla u kriminal da je spremna da žrtvuje narod i uvuče ga u rat da bi pobjegla od odgovornosti”.

"Žao mi je što režim u RS ne zanimaju građani, nego se bave isključivo sobom i kako bi zaštitili oteto i opljačkano od naroda", kaže Pandurević.

Vladu RS je optužila da nema odgovore na pitanja za koliko je smanjila deficit Fonda za penzijsko i zdravstveno osiguranje, zašto nije ništa realizirala iz ekonomske politike i reformske agende, te koliko su stvarno otvorili radnih mjesta.

Dodala je i da Vlada nema odgovore ni na pitanja koliko je popravila život umirovljenika i branitelja, u kakvom su stanju Željeznice, Pošte i Šume RS, kada će Istočno Sarajevo dobiti bolnicu, čija su briga prevareni radnici RAOP-a i UNIS-a, pa stoga svoj nerad i nesposobnost krije iza izmišljanja optužbi.

Danas ranije, članica Predsjedništva Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Dušanka Majkić optužila je Mektića da “ne rješava probleme u sigurnosnom sustavu BiH, nego ih samo generira ”.

"Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je generiranjem problem? dozvolio da se suradnja između sigurnosnih agencija BiH i MUP-a Republike Srpske dovede na ovu razinu", navela je Majkić komentirajući akciju pripadnika Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u Novom Gradu.

Ona tvrdi da Mektić “sebi daje veća ovlaštenja, nego što mu po zakonu pripadaju”.

"Mektić želi da proširi nadležnosti Ministarstva sigurnosti BiH, a to može samo na štetu RS. On ovaj sustav koristi za vlastitu borbu protiv neistomišljenika", rekla je Majkić.

Dodala i da ne vidi način na koji će nastali problemi, nakon akcije SIPA-e u Novom Gradu/Bosanskom Novom biti riješeni, ali da "u ovoj ozbiljnoj situaciji, svi koji donose odluke moraju razgovarati za jednim stolom hladne glave".

Kopirati
Drag cursor here to close