UNO

Pali duhan, torbe i lažni Samsung

Vijesti / Flash | 05. 12. 2014. u 10:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovlašteni službenici Uprave za neizravno oporezivanje privremeno su oduzeli na tržnici Arizona raznu robu koja je na nezakonit način uvezena u BiH u vrijednosti od 100.000 KM.

Na osnovu prikupljenih obavještajnih informacija o stavljanju u promet u BiH razne robe koja nije prošla zakonski predviđenu carinsku proceduru i na koju nisu plaćene uvozne dažbine, službenici Uprave u Regionalnom centru Tuzla, izvršili su provjere kod obveznika na području tržnice Ariziona. Tom prilikom je u prodajnom prostoru obveznika pronađena veća količina roba stranog porijekla (razni pojasevi - 2.000 kom, razne torbe - 2.500 kom), tržišne vrijednosti od 100.000 KM.

Za tu robu nije postojala dokumentacija o nabavci, odnosno dokazi da je nad istom proveden carinski postupak, te da su u skladu sa zakonom naplaćene uvozne dažbine.

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u suradnji sa službenicima Granične policije BiH privremeno su oduzeli 143 kilograma rezanog duhana za motanje i pušenje, koji se nezakonito prodavao na Velikoj tržnici u Orašju. Na području Kvantaške tržnice Agrotržni centa“ u Bijeljini izvršeno privremeno oduzimanje 67 kilograma duvana za pušenje i 150 paklica cigareta.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli na aerodromu Sarajevo razne krivotvorene dijelove za mobilne uređaje marke Samsung u vrijednosti od 30.000 KM.
Roba je bila poprijekom iz Kine i s aerodroma Sarajevo trebala je stići u Carinsku ispostavu u Tuzli. Radi se o 1.038 dijelova koji predstavljaju krivotvorine za mobilni uređaj marke Samsung.

Kopirati
Drag cursor here to close