Prekid suradnje s M.T. Abraham Group

Palestinska zajednica u BiH: Sarajevo je pokazalo da je na strani istine i pravde

U priopćenju dodaju da je gradonačelnica Karić i ranije dokazala da institucija, ali i građani Sarajeva podržavaju apele za prestanak nasilja i genocida u Palestini.
Vijesti / Flash | 09. 04. 2024. u 10:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinska zajednica u BiH pozdravila je potez gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić koja je, kako navode, ljudski i humano reagirala na pokušaj onih koji negiraju genocid u Gazi da novcem kupe dostojanstvo Sarajeva.

"Njena državnička reakcija na pokušaj izraelske MTA Abraham Grupe da sponzoriranjem sarajevskog maratona na mala vrata utječu na javnost u BiH i glavnom gradu za svaku je pohvalu i podršku. Sarajevo je i na ovaj način pokazalo da je na strani mira, istine i pravde", navode iz Palestinske zajednica u BiH.

U priopćenju dodaju da je gradonačelnica Karić i ranije dokazala da institucija, ali i građani Sarajeva podržavaju apele za prestanak nasilja i genocida u Palestini te da neće šutjeti na ubijanje, protjerivanje i izgladnjivanje tisuća nevinih ljudi, žena, djece u Gazi i cijeloj Palestini.

"Pozivamo i ostale institucije i udruženja da ne nasjedaju na licemjerno dobročinstvo MTA Abraham Grupe, koja je ranijim prijetnjama upućenim gradonačelnici pokazala svoje pravo lice i nepoštovanje prema bh. institucijama, ali i građanima BiH", priopćeno je iz Udruženja Palestinska zajednica u BiH, prenosi Fena.

Podsjetimo, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić u ponedjeljak je objavila kako je suradnja s Abraham grupom prekinuta.

Naime, nakon najavljenog sastanka s organizatorima sarajevskog maratona, Karić je na službenom profilu na Platformi X poručila kako je "suradnja s Abraham grupom prekinuta" dodavši kako "dostojanstvo nema cijenu".

"Sigurna sam da zajedno sa našim društveno odgovornim kompanijama možemo zajednički iznijeti ovaj projekt bez sponzora kakav je MTA Abraham Grupa", kazala je.

Kopirati
Drag cursor here to close