Opet puklo

Pale teške riječi: HDZ BiH napustio Zastupnički dom

Vijesti / Flash | 21. 03. 2017. u 11:58 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH napustili su današnju izvanrednu sjednicu Zastupničkog doma Parlamenta FBiH čija je jedina točka dnevnog reda rezolucija zastupnika Damira Mašića (Socijaldemokratska partija BiH) o osudi inicijativa za federalizacijom države i entiteta koje bi vodile etnonacionalnim podjelama i separatističkim tendencijama.

Članovi Hrvatske demokratske zajednice 1990 nisu napustili sjednicu već su odmah po napuštanju kolega iz HDZ-a BiH, zatražili polusatnu pauzu.

Parlamentarci iz HDZ-a nisu željeli davati izjave novinarima.

Prethodno su, tijekom rasprave o predloženoj rezoluciji, razmijenjene na momente oštre riječi između pojedinaca iz HDZ-a i pojedinaca iz Stranke demokratske akcije, kao i nekih opozicijskih stranaka.

Nakon što je Jozo Bagarić (HDZ) rekao između ostalog da je Mašićeva rezolucija napad na Hrvate iako se oni zalažu za cjelovitu BiH i promicanje europskih vrijednosti, Salmir Kaplan iz Stranke demokratske akcije replicirao je da Bošnjaci u njegovom rodnom Stocu, trpe veliku diskriminaciju od HDZ-a.

Predlagač Damir Mašić je naglasio da njegov tekst, suprotno od tvrdnji iz HDZ-a, ne vrijeđa nikoga u BiH već poziva na jedinstvo u BiH i poštivanje prava svih.

Iz Kluba SDA su kazali da se slažu s osnovnim porukama iz Mašićeve rezolucije, a podršku su najavili iz Saveza za bolju budućnost BiH i Demokratske fronte.

Predsjednik FBiH i zamjenik predsjednika HDZ-a BiH Marinko Čavara je novinarima kazao da je predlaganje ovakve rezolucije potpuno nepotrebno i da parlamentarci treba da se bave donošenjem reformskih propisa koji će biti na tragu ekonomskog prosperiteta i boljeg života građana.

Kopirati
Drag cursor here to close