Odluka u petak

Pada Vlada HBŽ: I HDZ BiH protiv svog Draška Dalića?

Vijesti / Flash | 18. 05. 2017. u 11:28 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastanak koalicijskih partnera HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA u vezi s već dugo najavljivanom rekonstrukcijom Vlade Hercegbosanske županije, trebao bi se održati u petak, 19. svibnja, za Fenu je potvrdio zastupnik u Skupštini Hercegbosanske županije Drago Puzigaća iz SNSD-a.

Puzigaća je kazao kako je stav SNSD-a nepromijenjen te da će ta stranka podržati rekonstrukciju vlasti samo u slučaju da se smjene tri županijska ministra iz reda srpskog naroda te član rukovodstva Skupštine Hercegbosanske županije Slaviša Mihajlović.

"Bez tih smjena neće biti ni rekonstrukcije, barem što se tiče zastupnika SNSD-a. Rekonstrukciju ćemo podržati samo pod uvjetom da se tri ministarske pozicije i pozicija člana rukovodstva Skupštine vrate SNSD-u", kazao je Puzigaća.

Prema neslužbenim informacijama koje dolaze iz Županijskog odbora HDZ-a BiH Hercegbosanske županije, najjače stranke u Skupštini HBŽ-a, u toj stranci podijeljena su mišljenja o položaju predsjednika županijske Vlade Draška Dalića, čiju smjenu traži jedan dio članstva HDZ-a BiH, dok ga drugi dio članstva podržava.

Kopirati
Drag cursor here to close