Banja Luka

Troje ozlijeđenih u nevremenu

U Banja Luci je najjači udar vjetra bio u 3.27 sati i to od 32,4 m/sec, što je 116,64 kilometra na sat, što je dosad maksimalna zabilježena brzina
Vijesti / Flash | 12. 12. 2017. u 10:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uslijed rušenja krova u naselju Obilićevo u Banja Luci, te urušavanja stropa u kući u naselju Karanovac zbog olujnog vjetra tri osobe su lakše ozlijeđene.

Osim toga, u naselju Obilićevo su, uslijed snažnih udara vjetra, s više kolektivnih stambenih objekata odneseni limeni krovovi, a velika oštećenja su zabilježena i na objektima Studentskog doma u Banja Luci, potvrđeno je iz Gradske uprave.


Po izvještajima koji se još dopunjavaju, oštećeno je šest motornih vozila, veliki broj stabala je srušeno, a zabilježena su i velika oštećenja na komunalnoj opremi.

Odjel za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane, organe i druge službe na teritoriji grada da poduzmu sve potrebne mjere na zaštiti osobne sigurnosti građana i materijalnih dobara, a s obzirom na olujno nevrijeme koje je u tijeku i koje će prema prognozi meteorologa trajati do kraja dana.


Prema jutrošnjem izvještaju Odjela za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, tijekom noći vatrogasci su intervenirali 26 puta, uglavnom na uklanjanju stabala s prometnica.

Po podacima Civilne zaštite RS-a, 318 objekata je pretrpjelo materijalnu štetu uslijed olujnog vjetra.

Po podacima Hidrometeorološkog zavoda RS-a, u Banja Luci je najjači udar vjetra bio u 3.27 sati i to od 32,4 m/sec, što je 116,64 kilometra na sat, što je dosad maksimalna zabilježena brzina na meteorološkoj stanici Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close