Dalmatinci stigli

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Za prihvat prvih skijaša s tehničke strane zadnje pripreme su obavljene jučer, a danas se i vrijeme pobrinulo da ovaj prvi dan prođe u pravom zimskom ugođaju i lepršavim pahuljicama u zraku.
Vijesti / Flash | 09. 01. 2021. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Čajuši kod Kupresa otvorena je nova skijaška sezona.

Ljubitelji bijelog sporta uživali su na dobro pripremljenim stazama s dovoljnom količinom prirodnog snijega. Došli su iz susjednih gradova, Hercegovine, Dalmacije, Zagreba, Banja Luke...

Za prihvat prvih skijaša s tehničke strane zadnje pripreme su obavljene jučer, a danas se i vrijeme pobrinulo da ovaj prvi dan prođe u pravom zimskom ugođaju i lepršavim pahuljicama u zraku. Martina iz Splita sa svojom obitelji došla je prije tri dana: "Često smo na Kupresu, ovdje imamo stančić, apartman, staza je dobra, prezadovoljni smo. Za vikend smo tu a onda idemo na Jahorinu."

Stefan i Katarina iz Banja Luke jedva su dočekali početak sezone. "Mislili smo da će i ranije, ali evo sad je. Srećom nema gužve, staza je super, uvjeti super," govori Stefan, a Katarina dodaje kako joj je ovo prvi put na skijanju te da su već isplanirali i sljedeći vikend na Kupresu.

Skijalište je spremno, za FTV ističe to i vlasnik SRC Zvonko Bagarić i dodao: "liftovi i vučnice, dakle, vertikalni transport kompletno, i prateći objekti su servisirani. Gdje je ljudski faktor u pitanju mi ne smijemo zakazati i trudimo se da bude sve u redu. A ostalo, to je jača sila, bože moj, tu smo nemoćni, prilagodit ćemo se."

Mislio je Bagarić pri tom na vremenske prilike i koronu. No, ni korona ni posebne mjere za prelazak granice nisu spriječile Dalmatince da već prvog dana uživaju u skijanju.

Kopirati
Drag cursor here to close