Suglasno Predsjedništvo

Uskoro se otvara veleposlanstvo Irske u Bosni i Hercegovini

Suglasnost za otvorenje ovog veleposlanstva Predsjedništvo je dalo na jučerašnjoj sjednici u Sarajevu.
Vijesti / Flash | 05. 04. 2024. u 10:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedništvo BiH na jučerašnjoj redovnoj sjednici dalo je suglasnost za otvaranje veleposlanstva Irske u Bosni i Hercegovini.

Predsjedništvo BiH je usvojilo Izvještaj o primjeni Sporazuma o subregionalnoj kontroli naoružanja, Aneks 1B, Član IV, Općeg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini i radu Subregionalne konzultativne komisije u 2023. godini.

Primljeno k znanju

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvještaj o radu Ministarstva obrane BiH za 2023. godinu.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju Sporazuma između Republike Srbije i Bosne i Hercegovine za IPA III Program prekogranične suradnje „Srbija – Bosna i Hercegovina“ za razdoblje 2021.- 2027. godine između Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za europske integracije, i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, te Sporazuma o financiranju za Interreg IV-B IPA Program za dunavsku regiju za razdoblje 2021. – 2027. godina između Europske unije, koju predstavlja Europska komisija, Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Direkcija za europske integracije Vijeća ministara BiH, i Mađarske, koju predstavlja Ured premijera Mađarske.

Predsjedništvo BiH je također donijelo odluke o prihvaćanju Međunarodnog sporazuma između Europske unije, s jedne strane, i Bosne i Hercegovine, s druge strane, o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu Unije – Digitalna Europa (2021. – 2027.), te Ugovora o izmjenama i dopunama broj 1 na Ugovor o grantu od 26. listopada 2020. godine u vezi s investicijskim grantom iz Zajedničkog fonda za Zapadni Balkan za „Projekt vodosnabdijevanja Gradačac“, između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj (45810).

Sumit u Sarajevu

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o suradnji na zajedničkoj realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije pruge Ruma – Šabac – Loznica (Republika Srbija) – Zvornik – Tuzla – Doboj (Bosna i Hercegovina) između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o odobravanju zaključivanja Memoranduma o razumijevanju o bilateralnoj suradnji između Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Ureda Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO).

Predsjedništvo BiH je prihvatilo pokroviteljstvo Artificial Intelligence Summita (AI Summit), koji će se u organizaciji Blum Instituta održati od 7. do 8. kolovoza 2024. godine u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close