Istraga

Otkriven u Banja Luci: Francuz htio državljanstvo BiH da ga ne izruče Francuskoj

Vijesti / Flash | 15. 01. 2016. u 23:39 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori za strance Službe za poslove sa strancima su otkrili sigurnosno interesantnu osobu na području Banja Luke.

Operativnim radom i provjerama inspektora za strance TC Banja Luka, osoba je identificirana kao N.H. državljanin Francuske, za koga je ustanovljeno da je za istim raspisana Međunarodna interpolova tjeralica od strane Interpola iz Pariza zbog počinjenog kaznenog djela 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Trgovine ljudima' na štetu više osoba.

Namjera istog je bila naknadni upis u matične knjige državljana BiH kako bi nakon izvršenog upisa izbjegao izručenje u Republiku Francusku.

Prikupljene informacije su dostavljene Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Srpske koje je istog lišilo slobode, te je osoba predana Sudu BiH radi provođenja ekstradicionog postupka.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, priopćeno je iz ove službe.

Kopirati
Drag cursor here to close