Novac

Otkazi u pravosuđu zbog manjka IPA novca

Vijesti / Flash | 14. 04. 2015. u 09:34 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na kolegiju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, glavni tužitelj, 52 tužitelja i uposlenici tog tužiteljstva iskazali su podršku kolegama kojima je ugrožena egzistencija suspenzijom IPA projekta.

Naime, 22 uposlenika, od čega pet tužitelja i 17 uposlenika iz stručnog osoblja, koji rade na predmetima ratnih zločina financiraju se iz IPA projekta, a njihova egzistencija i rad su ugroženi suspenzijom IPA sredstva iz Europske unije.

''Iako je financiranje iz IPA projekta obustavljeno krajem prošle godine, glavni tužitelj je racionalnim korištenjem sredstava iz IPA projekta, ostvario uštede iz kojih su isplaćene plaće za siječanj, veljaču i dio ožujske plaće ovim uposlenicima'', navodi se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Nažalost, Tužiteljstvo BiH, priopćeno je, nije u mogućnosti osigurati njihovo dalje financiranje iz svog proračuna.

''Zabrinuti smo zbog informacija koje smo doznali, da određena tužiteljstva i sudovi, već otpuštaju stručne suradnike angažirane u okviru IPA projekta. Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, moli sve relevantne domaće i međunarodne dužnosnike, da se uključe u rješavanje nastale situacije i pomognu da se ovaj problem riješi, radi egzistencije i daljeg angažmana navedenih uposlenika, koji ni na koji način nisu krivi za situaciju u kojoj su se našli'', kaže se u priopćenju Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close