S pancirkama na suđenje

Osumnjičene za ubojstvo Kim Jong Nama plaše se "suđenja iz zasjede"

Vijesti / Flash | 13. 04. 2017. u 17:39 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije žene optužene za ubojstvo polubrata sjevernokorejskog lidera u četvrtak su se pojavile pred malezijskim sudom noseći pancirke, dok je jedan od njihovih odvjetnika kazao da se one plaše "suđenja iz zasjede" jer policija ne objavljuje dokaze, izvještava Reuters.

Dvadesetpetogodišnja Indonežanka Siti Aishah i 28-godišnja Doan Thi Huong iz Vijetnama suočavaju se sa smrtnom kaznom ukoliko budu osuđene za ubojstvo Kim Jong Nama koje se dogodilo na međunarodnom aerodromu u Kuala Lumpuru 13. veljače.

Aishah i Huong su kazale diplomatama iz svojih zemalja da su bile uvjerene da izvode šalu za reality show, a ne ubojstvo.

Američki i južnokorejski dužnosnic tvrde da je ubojstvo organizirano od sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una, jer je njegov polubrat javno kritizirao svoju obitelj i njeno upravljanje ovom izoliranom državom.

Odvjetnici optuženih u četvrtak su kazali sudu da policija nije odgovorila na njihove zahtjeve da pruže dokaze, uključujući snimke nadzornih kamera i izjave tri osumnjičene osobe iz Sjeverne Koreje kojima je dopušteno da napuste Maleziju.

''Izgubili smo šansu da ih unakrsno ispitamo... Ovo ne bi smjelo da bude suđenje iz zasjede'', rekao je Aishahin advokat Gooi Soon Seng obrativši se novinarima ispred suda.

Gooi je također kazao da je jedan od osumnjičenih kojem je dopušteno da napusti Maleziju, Ri Ji U, također poznat kao James, bio ključni svjedok, te da je njegov odlazak "ugrozio" obranu.

Kopirati
Drag cursor here to close