Terorizam

Osude napada u Istanbulu: Nije više važno tko napada

Vijesti / Flash | 10. 12. 2016. u 23:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, u vezi sa terorističkim napadom u Istanbulu, izjavio je da obzirom da je do eksplozije došlo odmah nakon nogometne utakmice, jasno je da je cilj napada bio odnijeti što više života, javlja agencija Anadolija.

"Nažalost, imamo mrtvih i ranjenih", rekao je Erdogan. "Nakon ovog događaja nije nam preostao niti jedan razlog da očekujemo promjenu stava zemalja koje pružaju podršku terorizmu i teroristima, umjesto da u borbi protiv terorizma stanu uz Tursku i turski narod.

Uopće nije važno ime terorističke organizacije koja stoji iza napada, napada kakve smo proživljavali mnogo puta posljednjih godina. PKK, ISIS, FETO, sve terorističke organizacije s istim ciljem napadaju našu državu i narod", navodi Erdogan.

Vijeće Europe osudilo je teroristički napad autobombom u istanbulskoj četvrti Besiktas, u blizini stadiona Vodafone Arena, u kojem je, prema posljednjim službenim informacijama, poginulo 13, a ranjeno više od 20 osoba, javlja Anadolija.

Glasnogovornik generalnog tajnika Vijeća Europe Danile Holtgen poručio je kako Vijeće, zajedno sa svim europskim vladama, osuđuje teroristički napad u Istanbulu. Istaknuo je kako se sve europske vlade u ovom trenutku solidariziraju sa Reublikom Turskom.

Osuđujem užasne akte terora u Istanbulu. Moje misli su sa onima koji su izgubili voljene u ovim bombaškim napadima, s ranjenima i sa narodom Turske, priopćio je nakon terorističkih napada u Istanbulu generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

"Stojimo jedinstveni u solidarnosti s našim saveznikom Turskom. Ostajemo odlučni da se borimo protiv terorizma u svim njegovom oblicima", poručio je Stoltenberg.

Kopirati
Drag cursor here to close