HDSSB

Osuda verbalnih napada Hadžifejzovića i Vulina na predsjednicu Hrvatske

Vijesti / Flash | 04. 12. 2016. u 07:06 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva HDSSB-a Slavica Jelinić i Damir Doroghazi u subotu su oštro osudili nedavne verbalne napade BiH voditelja Senada Hadžifejzovića i srbijanskog ministra Aleksandra Vulina na predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović.

"Oštro osuđujemo napad Hadžifejzovića, BiH voditelja, na predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović koji je očito proistekao iz njezinog isticanja problema nestabilnosti Bosne i Hercegovine zbog velikog utjecaja Srbije i Moskve s jedne strane, te Ankare i vjerskog radikalizma s druge strane, koji destabiliziraju i Hrvatsku i hrvatski narod, i na području Hrvatske i u BiH kao konstitutivni narod. Oštro osuđujemo i napad srbijanskog ministra Vulina na hrvatsku predsjednicu Grabar-Kitarović koji je potaknut njezinim slikanjem uz povijesni hrvatski stijeg s hrvatskim iseljenicima u Kanadi u čemu nema ništa sporno", istaknuli su u priopćenju članovi Predsjedništva HDSSB-a Damir Doroghazi i Slavica Jelinić.

Podsjećaju da više od četiri milijuna Hrvata živi izvan granica Republike Hrvatske. Naglašavaju kako su sigurni da predsjednica Hrvatske dobro razumije događaje u susjednim zemljama i da je odgovorna u svojim nastupima koji trebaju spriječiti oblikovanje politike koja će i nadalje ugrožavati hrvatske nacionalne interese.

Kopirati
Drag cursor here to close