Međureligijsko vijeće

Osuda skrnavljenja križa u župi Čajdraš

- U komunikaciji sa čajdraškim župnikom vlč. Jasipom Šimunovićem, saznali smo da je katoličke vjernike ovaj vandalski čin posebno povrijedio, jer se dogodio na blagdan...
Vijesti / Flash | 03. 11. 2021. u 09:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbor za međureligijsku suradnju Međureligijskog vijeća u BiH najoštrije je osudio skrnavljenje križa u zeničkoj župi Čajdraš.

- U komunikaciji sa čajdraškim župnikom vlč. Jasipom Šimunovićem, saznali smo da je katoličke vjernike ovaj vandalski čin posebno povrijedio, jer se dogodio na blagdan, ali i zbog skrnavljenja križa koji ima ogromnu sakramentalnu važnost za svakog kršćanina - navode iz Odbora za međureligijsku saradnju u Zenici.

Dodaju kako zajedničkom osudom žele iskazati nultu stopu tolerancije za svako skrnavljenje, vrijeđanje, uzurpiranje ili bilo koji drugi oblik iskazivanja mržnje prema bilo kojoj svetinji ili bilo kojem čovjeku.

Stoga očekuju da cijela zenička javnost osudi ovaj sramni događaj, te podsjećaju da su crkve, džamije, sinagoge i religijska obilježja mnogo više od samih građevinskih cjelina, mnogo više od kamena i bakra.

- Nadležne policijske i pravosudne organe pozivamo da učine sve kako bi se pronašli počinioci i dostatno sankcionisali, te se time poslala jasna poruka da se u svetinje ne smije dirati - navode članovi Odbora za međureligijsku suradnju u Zenici, predstavnici vjerskih zajednica i crkava Zenice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close