Fekalije u ateljeu

Ostavština Ćirila Ćire Raiča spašena u posljednji tren

''Voda i dalje nadire i samo vam mogu slikovito reći - fototeka Ćirila Ćire Raiča, koja je proglašena nacionalnim blagom, skoro pliva u govn***'', rekao je Ćirin sin za Bljesak.
Vijesti / Flash | 13. 09. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ostavština Ćirila Ćire Raiča spašena u posljednji tren

Vrijedno kulturno blago Bosne i Hercegovine, točnije djela mostarskog fotografa Ćirila Ćire Raiča, spašena su u posljednji trenutak!

Djela koja su proglašena nacionalnim blagom zamalo su stradala zbog fekalija i vode koja je prodrla u atelje zgrade koja se nalazi u podrumu.

Ćirin sin Davor spasio je djela, ali borba nije gotova.

''Ova cijela zgrada u kojoj se nalazi atelje, ovdje u Ulici kralja Zvonimira, već dugo godina ima problem, uvijek su plivali podrumi, a evo sad je voda ušla u atelje. Atelje pliva, cijeli dan tu radimo i rješavamo koliko možemo nastalu situaciju'', ističe Davor u izjavi za Bljesak.

Kaže kako čekaju privatnog poduzetnika koji će pokušati ispumpati vodu i pročistiti otvore kako bi omogućio otjecanje vode.

Foto: Bljesak.info / Ostavština Ćirila Ćire Raiča spašena u posljednji tren

''Otišao sam u Vodovod, ali oni nisu mogli izaći na intervenciju jer im vozil nije registrirano! Voda i dalje nadire i samo vam mogu slikovito reći - fototeka Ćirila Ćire Raiča, koja je proglašena nacionalnim blagom, skoro pliva u govn***'', rekao je Ćirin sin za Bljesak.

Foto: Bljesak.info / Ostavština Ćirila Ćire Raiča spašena u posljednji tren
Foto: Bljesak.info / Voda nadire u podrum

Inače, Raič je tijekom svoje dugogodišnje karijere napravio više od 200.000 fotografija, koje je izlagao na oko 250 skupnih i na 61 samostalnoj izložbi. Također, priredio je i 196 tematskih samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Zvanje majstora umjetničke fotografije Raič je stekao 1975.godine od kada je i postao članom Udruženja primijenjenih umjetnika BiH i bivše Jugoslavije.

Ćiril Ćiro Raič rođen je 3. rujna 1936. godine u selu Strgonice, općina Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close