Vojska

Ostajemo bez helikoptera?

Okolić je naveo da se razgovaralo i o pitanjima iz humanitarne djelatnosti, kao što su strojevi za deminiranje i sustav zaštite.
Vijesti / Flash | 25. 08. 2020. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenik ministra obrane u Vijeću ministara Mirko Okolić rekao je danas Srni da bi do Nove godine trebalo biti odlučeno hoće li helikopteri Oružanih snaga Mi, koji su nabavljeni iz Rusije, biti remontirani ili rashodovani, piše Srna

"Kada je riječ o ovim helikopterima, dogovorili smo se da će se o tome još razgovarati i trebamo konačno tu temu zatvoriti do Nove godine i odlučimo hoćemo li remontirati ta dva helikoptera ili ćemo potpuno odustati od toga i rashodovati ih", rekao je Okolić, koji s izaslanstvom Ministarstva obrane danas završava posjetu Rusiji, gdje su na poziv domaćina prisustvovali Međunarodnom vojnotehničkom forumu "Armija 2020" kod Moskve.

Istaknuo je kako je tijekom boravka na ovom forumu razgovarao sa zamjenikom ministra obrane Rusije Aleksandrom Fominom, s predstavnicima helikopterskog servisa Rusije, te šefovima izaslanstava drugih zemalja.

Okolić je naveo da se razgovaralo i o pitanjima iz humanitarne djelatnosti, kao što su strojevi za deminiranje i sustav zaštite.

"Ukoliko BiH bude imala određenih potreba, Rusija bi se u to uključila. Razgovarali smo i o sporazumu o vojnotehničkoj suradnji BiH i Rusije, koji je u postupku usvajanja u BiH", naveo je Okolić.

Precizirao da je Rusija dostavila svoj prijedlog sporazuma, da je Ministarstvo obrane usuglasilo taj prijedlog i da je taj dokument upućen u Vijeće ministara u dalju proceduru, a treba ga usvojiti i parlament BiH.

Okolić je istaknuo kako je tijekom boravka u Rusiji bilo riječi i o eventualnom školovanju kadra iz BiH u toj zemlji.

"Ukoliko BiH bude zainteresirana za školovanje pripadnika Oružanih snaga u Rusiji, moći ćemo da im se obratimo i oni će nam to vrlo rado omogućiti", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close