Slučaj Šantić

Ostaci iz bureta ne mogu se analizirati

Vijesti / Flash | 03. 04. 2014. u 07:56 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Materijal pronađen u buretu kod Bihaća, za koji se smatra da su posmrtni ostaci generala Hrvatskog vijeća obrane Vlade Šantića, nije podoban za DNK analizu'', rekao je glasnogovornik Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) Jasmin Agović.

Prema njegovim riječima, u materijalu koji je predstavljen ICMP-u nije bilo ''prepoznatljivih ljudskih ostataka, niti ikakvog materijala za koji bi mogao biti izvršen pouzdan DNK test pomoću bilo koje metode'', prenosi BHT.

Na lokalitetu Grabeža, kod Bihaća, pronađeno je plastično bure za koje se vjerovalo da krije Šantićeve posmrtne ostatke.

Šantić se vodi kao nestala osoba od ožujka 1995. godine, a posljednji put je viđen u blizini Bihaća.

Tijelo ubijenog generala je, prema izjavama svjedoka, strpano u jedno bure, u koje je nakon toga do vrha nasut benzin, nafta i razrjeđivač.

Zbog Šantićeve likvidacije, Federalna uprava policije dostavila je izvještaj Županijskom sudu u Unsko-sanske županije protiv bivšeg zapovjednika 502. brigade Armije BiH Hamdije Abdića zvanog Tigar, kao i Dede Karabegovića, Jasmira Topala, Ramiza Bajramovića, Ramiza Ružnića, Indijana Alibegovića i Envera Keranovića.

Kopirati
Drag cursor here to close