NVO

Osnovana Patriotska Lige djece rata, boraca i šehida Grada Mostara

Vijesti / Flash | 14. 04. 2016. u 16:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u prostorijama Bokserskog kluba Mostar održana osnivačka skupština pripadnika Patriotske Lige djece rata, boraca i šehida Grada Mostara.

Okvirni datum osnivanja je posvećen danu Armije RBiH, 15. travnja. Skupštini su prisustvovala 33 člana, a osnovni cilj sastanka je bio definiranje plana rada udruženja i biranje rukovodstva.

Za predsjednika Skupštine udruženja izabran je Đenan Leto, dok je za predsjednika Upravnog odbora izabran Almir Husić. Pored Upravnog odbora, kojeg čini 7 osoba, izabrani su i Nadzorni odbor i Sud časti.

Svi članovi udruženja pripadaju jednoj od navedenih kategorija: djeca rata, djeca boraca ili djeca šehida, dakle svi oni koji su dali doprinos za opstanak naroda BiH i očuvanje mira na ovim prostorima.

''Patriotska liga je nevladina, nestranačka i neprofitabilna organizacija i otvorena je za sve iskrene patriote ove zemlje, bez obzira na nacionalnu, vjersku i etničku pripadnost, jedini uslov je ljubav prema ovoj zemlji u svakom smislu. Patriotska liga ima svoj statut, plan i program rada i kodekse ponašanja'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close