Doprinos

Za bolje uvjete života povratnika 2,4 milijuna KM

Ministrica Borovac kazala je da su sredstva konkretan doprinos održivosti povratka u smislu poboljšavanja uvjeta života najugroženije kategorije stanovnika u BiH, povratnika.
Vijesti / Flash | 28. 02. 2019. u 12:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac i predsjedavajući Komisije za izbjeglice i raseljene osobe BiH Mato Jozić danas su s predstavnicima 43 grada i općine potpisali sporazume o suradnji na provedbi infrastrukturnih i projekata elektrifikacije u povratničkim naseljima. Radi se o projektima ukupne vrijednosti gotovo 2,4 milijuna KM. 

Ministrica Borovac kazala je da su sredstva konkretan doprinos održivosti povratka u smislu poboljšavanja uvjeta života najugroženije kategorije stanovnika u BiH, povratnika. 

''Krov nad glavom nije dovoljan, već je potrebno stvoriti uvjete za normalan život i rad i boriti se za njihovu punu reintegraciju'', poručila je. 

Dodala je da je za infrastrukturne projekte osigurano gotovo 1,8 milijuna KM. Zahvaljujući tim sredstvima, naglasila je Borovac,  bit će provedeno 50 projekata i izgrađeno oko 15 kilometara ceste, oko 1,5 kilometar vodovoda, te omogućeno sudjelovanje u obnovi 15 vjerskih objekata i jednog doma kulture. 

Istaknula je da je u posljednje četiri godine izgrađeno oko 70 kilometara putne i vodovodne infrastrukture, 17 domova kulture, ambulanata i vjerskih objekata, što je značajan pomak. 

Govoreći o elektrifikaciji, kazala je da će danas biti potpisani ugovori za deset projekata kojim će u osam gradova i općina, 58 povratničkih domova dobiti elektrifikaciju.   

Od svog nastanka, Borovac je kazala da je Komisija za izbjeglice i raseljene osobe za projekte infrastrukture i elektrifikacije ukupno odobrila 57,64 milijuna KM, od toga za infrastrukturu 39,37 milijuna KM te 18,27 milijuna za elektrifikaciju u područjima gdje žive povratnici. 

Predsjedavajući Jozić izrazio je zadovoljstvo što je sa članovima Komisije u mandatu uspio organizirati tri javna poziva i što su učini sve da građanima olakšaju život, posebno povratnicima.


Kopirati
Drag cursor here to close