Tri obroka dnevno

Osiguran novac za ishranu migranata do kraja godine u IC Salakovac

Sredstvima će biti osigurana tri obroka dnevno, te određena količina pribora za jelo, veša i čarapa.
Vijesti / Flash | 26. 10. 2018. u 17:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Crveni križ / Pomoć migrantima

Crveni križ Federacije BiH iznašao je sredstva za ishranu migranata do kraja ove godine u Imigracijskom centru Salakovac. 

Sredstva su osigurana zahvaljujući švicarskom Crvenom križu, a preko njihovog ureda u BiH, priopćeno je iz Crvenog križa FBiH. 



Sredstvima će biti osigurana tri obroka dnevno, te određena količina pribora za jelo, veša i čarapa. Isto tako, u suradnji s  IOM-om osigurana su sredstva za ishranu migranata USK-a do ožujka 2019. 

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine od početka migrantske situacije radi na humanitarnom zbrinjavanju migranata. Osim ishrane, CK FBiH kroz strukturu osigurava higijenu i higijenske pakete. 

Uposlenici i volonteri su na raspolaganju izbjeglicama i migrantima kada su u pitanju usluge prve pomoći, psihosocijalna podrška, te usluge obnavljanja obiteljskh veza – služba traženja, a kontinuirano dijele odjeću i obuću, u skladu sa mogućnostima.    

''Kada govorimo o broju migranata, on varira na dnevnoj razini, oko 800 u Bihaću, oko 400 u Sedri, oko 300 u Velikoj Kladuši te oko 200 u Salakovcu. Financijski se borimo maksimalno, osim vlastitih sredstava, sredstava organizacija CK u strukturi, puno je pomogla i Internacionalna organizacija za migracije, sredstvima za pripremu obroka u navedenim lokacijama. Isto tako tu su i Švicarsko veleposlanstvo u BiH, Švicarski Crveni križ, Međunarodna federacija Crvenog križa. Također od velikog značaja bit će i donacija Crvenog križa Italije, Crvenog polumjeseca Turske, društveno-odgovornih kompanija ali i pojedinaca, koji žele pomoći'', istaknuo je glavni tajnik CK FBiH Namik Hodžić. 

Također, u suradnji s donatorima, djeci se distribuiraju igračke, slatkiši, voće kao dodatak ishrani, kao i pelene i dječija hrana. 

Do sada je struktura Crvenog križa Federacije BiH pripremila i distribuirala ukupno 419.638 obroka, zaključno sa 30. rujnom ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close