Aktivnosti u Hercegovini

Oružane snage BiH pomažu u gašenju požara u Gacku

Vijesti / Flash | 30. 08. 2017. u 09:05 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Helikopter Oružanih snaga BiH u ranim jutarnjim satima angažiran je na pružanju pomoći pri gašenju požara u općini Gacko.

Tijekom protekla dva dana Oružane snage BiH su bile angažirane na gašenju požara iz zraka u općinama Tomislavgrad, Drvar, Gacko te s deset pripadnika Oružanih snaga BiH na lokalitetu Čvrsnice u općini Posušje.

Prilikom izvršenja tog zadatka zračnim putem, helikopterske posade OS BiH su ostvarile sedam sati naleta i izbacile više od 41 tonu vode ( 24 vedra ), za što je utrošeno preko 6.400 litara goriva.

Resursi Oružanih snaga BiH će i dalje biti na raspolaganju civilnim strukturama prilikom gašenja požara na teritoriji Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

U Trebinju je prošle noći izbio požar u rejonu sela Orašje i Ljekova. Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu, a i danas nastavljaju dežurstvo, potvrđeno je iz Uprave civilne zaštite RS-a. Teren je nepristupačan, a vatra trenutno ne prijeti naseljenim mjestima.

Po jučerašnjoj dojavi mještanina, da u selu Dubočani gore dvije kuće, angažirani su vatrogasci i policija, a utvrđeno je, kako se navodi u priopćenju, da požar nije zahvatio kuće.

Vatrogasci su požar ugasili. Nema izgorjelih stambenih objekata, niti ozlijeđenih mještana, a izgorjelo je desetak košnica s pčelama, voćnjak, kao i šuma u okolini sela. Ekipa vatrogasaca je čitavu noć dežurala u selu.

Na teritoriji Bileće aktivna su dva požara. Prvi od sela Zasada prema naselju Kuti, trenutno je pod kontrolom i ne prijeti kućama.

Drugi aktivni požar je iznad sela Gornji Mirilovići, a zasad ne prijeti kućama.

Ugašena su i dva manja požara trave i niskog raslinja kod mjesta Pađeni i Bijela Rudina. Jedna ekipa od tri vatrogasca s jednim vozilom išla je u pomoć trebinjskim vatrogascima u selo Dubočani.

Požar u rejonu Kamenog brda kod Gacka je ugašen.

Nevesinjski vatrogasci imali su dvije intervencije. Ugašen je požar strnjišta i trave kod Kifinog Sela, kao i požar u rejonu Vjenčaca. Zapaljena je borova šuma u blizini drvene crkve.

Kopirati
Drag cursor here to close