polaganje zakletve

Oružane snage BiH bogatije za 283 mlada vojnika

Vijesti / Flash | 23. 12. 2016. u 14:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Polaganjem svečane zakletve i potpisivanjem ugovora o vojnoj službi u Oružane snage Bosne i Hercegovine obilježen je završetak obuke XVIII klase kandidata. Zakletvu su položila i prvi ugovor o vojnoj službi u OS BiH potpisala su 283 mlada vojnika, među kojima je 31 djevojka.

Svi oni će biti raspoređeni u komande i jedinice OS BiH na službu i dalju specijalističku obuku. Najbolje rezultate na osnovnoj obuci XVIII klase postigli su: Milica Grahovac, Tomislav Mijović, Mario Talanga i Admir Gadžo.

Kandidatima na svečanosti u Centru za osnovnu obuku Komande za obuku i doktrinu čestitali su ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenik načelnika Zajedničkog stožera OS BiH generalmajor Senad Mašović te zapovjednik Centra za osnovnu obuku pukovnik Jasmin Ganić.

Minstrica Pendeš je, između ostalog, naglasila da Ministarstvo obrane i OS BiH uspješno prelaze put tranzicije ka NATO-u, a da se prijem mladih ljudi u profesionalnu vojnu službu kao i podmlađivanje kadra nalaze u samom vrhu prioriteta. Ona je istaknula da će Ministarstvo obrane BiH, kao i do sada, nastaviti izgrađivati sustav, pokretati i realizirati potrebne inicijative da bi Oružane snage bile institucija u kojoj je čast raditi i u kojoj će se ostvarivati visok nivo svih profesionalnih standarda.

Generalmajor Senad Mašović je vojnicima čestitao polaganje svečane zakletve i potpisivanje profesionalnog ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu OS BiH.

''Vaša obuka nije završena i konačna, po dolasku u vaše jedinice u koje ćete biti raspoređeni, čeka vas kompleksnija, stručno-specijalistička obuka, a predstoji vam i veliki individualni rad na vlastitom usavršavanju u službi'', rekao je Mašović.

Na svečanosti su bili prisutni i zapovjednik Komande za podršku generalmajor Husein Tursunović i njegov zamjenik brigadni general Marko Stojčić, zapovjednik KoiD brigadir Ilija Petrović, predstavnici Ministarstva obrane i OS BiH i vojno-diplomatski predstavnici u BiH, te članovi obitelji, rodbina i prijatelji mladih vojnika, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close