Spriječeni

Organizirana grupa planirala terorističke napade u St. Peterburgu i Moskvi

Vijesti / Flash | 12. 11. 2016. u 15:31 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna služba sigurnosti (FSB) uhitila je organiziranu grupu povezanu s 'Islamskom državom' od deset pripadnika koji su osumnjičeni da su pripremali terorističke napade u Moskvi i Sankt Peterburgu, priopćila je press-služba ove agencije.

Kako se navodi u priopćenju, ova teroristička grupa sastoji se od državljana zemalja središnje Azije, prenosi Sputnik. Osumnjičeni su priznali da imaju kontakte sa zapovjednicima 'Islamske države' na Bliskom istoku, kao i koje suučesnike i zadatke su imali u Rusiji i drugim zemljama.

Pripadnici ove terorističke grupe planirali su napade na javna mjesta u Moskvi i Sankt Peterburgu, naveo je FSB.

"Federalna sigurnosna agencija uz pomoć ruskog Ministarstva unutarnjih poslova i u suradnji sa kolegama iz Tadžikistana i Kirgizije zaustavila je međuregionalnu terorističku grupu sastavljenu od različitih nacija iz Centralnoazijske regije. Oni su planirali niz razrađenih terorističkih napada u Moskvi i Sankt Peterburgu uz korištenje automatskog naoružanja i kvalitetnih eksplozivnih naprava", navodi se u priopćenju.

Zaplijenjene su improvizirane bombe punjene šrapnelima, vatreno oružje, streljivo, telekomunikacijska oprema, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close